Парк артилерії ЗСУ поповнився: Україна отримала САУ М109

Читать на русском
В Україну вже надійшли самохідні артилерійські установки М109. На передовій вже працюють три види 155-мм артилерії. Україна також посилює свою берегову охорону.
Фото: Wikipedia

В Україну вже надійшли самохідні артилерійські настанови (САУ) М109. Також на передовій вже працюють три види 155-мм артилерії.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков на своїй сторінці у Facebook у суботу, 28 травня.

Німеччина має відправити зброю до зони бойових дій в Україні – ШольцНімеччина має відправити в Україну зброю – це те, чого уряд ніколи раніше не робив. Про це заявив канцлер Німеччини

«На передовій вже успішно працюють три види 155-мм артилерії – гаубиця М777, гаубиця FH70, САУ «CAESAR». Уявити це ще у березні було просто неможливо. Але сьогодні це вже реальність...Радий повідомити новину - парк артилерії 155-мм калібру поповнюється. В Україну вже надійшли САУ М109 однієї з модифікацій», – написав він.

Міністр запевнив, що це дуже якісна техніка, а її надходження стало результатом кооперації кількох країн. Також Україна поступово посилює свою берегову охорону.

«Також хочу повідомити, що берегова оборона нашої держави не просто буде посилена ракетами Harpoon – їх будуть застосовувати підготовлені українські команди. Упевнений, що бойове братство Гарпунів та наших Нептунів допоможе звільнити та знову зробити наше Чорне море безпечним, у тому числі – надійно захистити нашу Одесу», – наголосив він.

Також серед останніх надходжень Рєзніков назвав понад 100 американських БПЛА різних типів.

«Водночас треба усвідомлювати: за останні півтора місяці, наприклад, ми отримали більше артилерійських снарядів зразка НАТО, ніж є у досяжності снарядів радянських зразків! Головне – ми вже отримали більше, ніж можуть виробити протягом 6 місяців усі заводи дружніх нам країн, де залишилися лінії з виробництва боєприпасів радянського типу. І отримаємо ще», – запевнив Резніков.

Він додав, що кількість артилерійського озброєння збільшуватиметься, а стратегічне рішення щодо переходу на важке озброєння натовського зразка вже має конкретний вимір.

Нагадаємо, 26 травня стало відомо, що Білий дім готується погодити передачу Україні високоточних ракетно-артилерійських систем залпового вогню типу MLRS та HIMARS.

Прем'єр Британії Борис Джонсон також виступив за постачання систем РСЗВ Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: