Резніков запевнив, що Україна не використовуватиме зброю для нападу на росію і назвав три етапи війни

Читать на русском
За словами Резнікова, на першому етапі Україна має зупинити російську навалу, на другому – вийти на позиції станом на 24 лютого, на третьому – деокупувати усі свої території.

Україна не збирається використовувати західну зброю для нападу на росію чи захоплення її територій: Україні потрібно лише захистити свої землі та відновити територіальну цілісність у міжнародно визнаних кордонах.

Про це за підсумками візиту до Брюсселя написав міністр оборони Олексій Резніков.

За словами міністра, першочерговим завданням України є зупинення російської навали. Для цього потрібне швидке посилення за рахунок постачання артилерії, танків та бронетехніки, засобів ППО.

Арахамія озвучив нові дані про втрати ЗСУ на Донбасі – AxiosЗа словами Давида Арахамії, на Донбасі щодня гинуть або зазнають поранень до тисячі українських військових. У середньому гинуть від 200 до 500 військових.

Завдання другого етапу – вихід найближчим часом на лінії розмежування та адміністративний кордон станом на 24 лютого. Глобальна мета України, наголосив Резніков – деокупація та реінтеграція всіх територій України у міжнародно визнаних кордонах.

«Використовувати зброю для нападу на росію чи захоплення її територій Україна не збирається. Ми не росія. І наші партнери це розуміють. Нам не треба чужого. Ми захищаємо своє: життя наших людей, наші землі. Ми звільняємо вільну Україну від російської навали. Від вбивць, мародерів і ґвалтівників», – заявив Резніков.

Він наголосив, що світ підтримує Україну в цьому, включаючи те, що потрібно повернути Крим та Донбас.

За підсумками засідання у форматі «Рамштайн», глава Міноборони заявив, що Україна отримає якісні поставки зброї, але «не все можна озвучувати вже зараз».

Нагадаємо, раніше Резніков заявив, що поставлена Збройним силам України зброя від США допоможе повернути окуповані росією території, включаючи Крим та Донбас.

Тим часом, на думку західної розвідки, війна росії в Україні перебуває на критичній стадії. Розглядаються три можливі сценарії подальшого розвитку подій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: