Арахамія озвучив нові дані про втрати ЗСУ на Донбасі – Axios

Читать на русском
За словами Давида Арахамії, на Донбасі щодня гинуть або зазнають поранень до тисячі українських військових. У середньому гинуть від 200 до 500 військових.

На Донбасі за останні два тижні зросла кількість втрат Збройних сил України. Щодня гинуть або зазнають поранень до тисячі українських військових.

Про це під час візиту до Вашингтона заявив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, повідомляє видання Axios.

У середньому, за словами народного депутата, на Донбасі та на сході гинуть від 200 до 500 військових, ще більше зазнають поранень.

«Люди та світ мають знати правду»: Зеленський розповів, чому розкрив втрати ЗСУ на СходіУкраїна протримається на війні стільки, скільки потрібно, запевнив Володимир Зеленський. Президент також пояснив, навіщо він розкрив дані щодо втрат ЗСУ на сході.

Арахамія також розповів, що Україна мобілізувала в армію мільйон людей і може призвати ще 2 мільйони, тому сили для продовження боротьби на Донбасі є.

Чого не вистачає Україні, сказав Арахамія, так це зброї та боєприпасів, щоб протистояти росії в «одній з найбільших битв 21 століття». «У нас є люди, навчені атакувати, контратакувати, але для цього нам потрібна зброя», – зазначив він.

Нардеп також сказав, що хоча офіційні переговори з росією заморожені, він і його команда розмовляють по телефону зі своїми російськими колегами «один або два рази на тиждень». «Наша переговорна позиція насправді досить слабка, тому ми не хочемо сідати за стіл переговорів, якщо знаходимося в такій позиції зі втраченою територією», – сказав Арахамія.

Нагадаємо, 22 травня президент Володимир Зеленський заявив, що на сході щодня гинуть від 50 до 100 людей.

За інформацією президента, озвученою 1 червня, під час війни з росією щодня гинуть від 60 до 100 українських військових, ще близько півтисячі зазнають поранень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: