Війна в Україні може тривати десять років – ЗМІ

Читать на русском
Успішна оборона України змусить росію зменшити її територіальні амбіції, однак може призвести до виникнення замороженого конфлікту, який триватиме років десять.
Ілюстративне фотоAP Photo

У війни України з росією на сьогодні є всі шанси перетворитися на заморожений конфлікт, який триватиме щонайменше десять років.

Про це повідомляє американський телеканал CNBC з посиланням на висновки, зроблені міжнародними аналітиками.

У Міноборони розповіли, скільки зброї Україна отримала від Заходу за своїми заявкамиБез допомоги Заходу Україна не зможе виграти війну з росією, хоча вона докладає абсолютно всіх зусиль для перемоги

Так, експерти вважають, що ймовірність отримання росіянами повного контролю над Сєвєродонецьком виглядає все більш імовірною. Якщо після цього росіянам вдасться захопити й Лисичанськ, тоді вони зможуть встановити контроль над усією Луганською областю і перемістити вектор уваги на Донецьку область, більш ніж половина якої вже окупована - але де у росіян немає вагомих військових успіхів.

При цьому є ймовірність, що в результаті успішних дій українських військ десь завалиться російська лінія оборона, заявив телеканалу директор зі стратегії, технологій і контролю над озброєннями в Міжнародному інституті стратегічних досліджень Вільям Альберке. Тоді росії доведеться метушитися з-поміж напрямками, знімаючи війська з Сєвєродонецького напрямку і перекидаючи їх на північ, під Харків або до Херсона.

Росіяни масово відмовляються повертатися на фронт – розвідкаВійськовослужбовці росії, які брали участь у бойових діях у перший місяць війни, відмовляються повертатися на фронт.

Альберке також додав, що Україна, навіть якщо не зможе успішно прорвати російську оборону, буде змушувати росіян відступати, скорочуючи фронт. Це змусить росію зменшити її територіальні амбіції, однак може призвести до виникнення замороженого конфлікту, який триватиме років десять.

Нагадаємо, напередодні ста днів з початку російського вторгнення в Україну в Кремлі «попросили» державні ЗМІ не акцентувати увагу на тривалості війни проти України. Роблять це, щоб росіяни менше думали про те, чому їх армія не змогла домогтися значних успіхів.

В Офісі президента України раніше говорили, що війна завершиться до осені 2022 року, і то не факт. Саме тому президент України Володимир Зеленський підписав указ про продовження воєнного стану на 90 днів - практично до кінця літа.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: