Росія розраховувала взяти Київ протягом 12 годин після вторгнення – Резніков

Читать на русском
Олексій Резніков заявив, що росіяни планували захопити Київ протягом 12 годин після початку повномасштабного вторгнення і думали, що уряд залишить столицю протягом 72 годин.

Російська армія розраховувала захопити Київ упродовж 12 годин після початку вторгнення в Україну.

Про це міністр оборони Олексій Резніков розповів в інтерв'ю CNN.

Рахманін спрогнозував, як можуть розвиватися бойові дії до кінця рокуНа думку Сергія Рахманіна, наприкінці року і росії, і Україні може знадобитися пауза на відновлення. Таким чином, активні бойові дії наприкінці зими можуть на якийсь час припинитися.

Міністр зазначив, що у загиблого російського офіцера виявили документ, у якому було зазначено військові плани. «Вони думали, що через 12 години будуть у центрі Києва», – сказав Резніков.

Росіяни також очікували, що упродовж 72 годин після вторгнення український уряд залишить столицю. «Відверто кажучи, наші партнери у різних столицях світу теж були наївними. Вони казали нам, що вторгнення неминуче, і ви падете. У вас є лише 72 години. Тому вони не дали нам важкого озброєння», – додав він.

За його словами, лише після того, як Україна наприкінці березня звільнила Київську область, західні партнери почали постачати Україні важче озброєння.

Нагадаємо, за словами президента Володимира Зеленського, російські війська контролюють близько 20% території України та близько 2,6 тисяч населених пунктів.

Нардеп Давид Арахамія раніше повідомив, що на Донбасі за останні два тижні зросла кількість втрат Збройних сил України. Щодня гинуть або зазнають поранень до тисячі українських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: