РФ запустила фейк про розміщення української ППО на місці поховання в Одесі – ОВА

Читать на русском
Росія розповсюджує фейк про розміщення українського ППО на місці поховання померлих від чуми в Одесі.
фото RFE

Росіяни розповсюджують неправдиву інформацію про розміщення в Одесі українського ППО на місці масового поховання людей, які померли в 19-му столітті від чуми.

Про це повідомив речник начальника Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук 11 червня.

Росія тримає напоготові в Чорному морі 40 крилатих ракет - ОК «Південь»Росія посилила угруповання кораблів ще одним підводним човном. Зараз на кораблях у Чорному морі знаходяться напоготові 40 крилатих ракет.

«Програючи війну в Україні, росія намагається реабілітуватися в очах своїх громадян та підірвати імідж України на міжнародній арені, розповсюджуючи все більш безглузді фейки. Чергова з них – про біологічну провокацію з боку Одеської ОВА та ЗСУ», – заявив Братчук.

Йдеться про повідомлення міноборони росії, в якому йдеться про нібито розміщення комплексу протиповітряної оборони або його макет в густонаселеному районі Одеси – поблизу станції техобслуговування обласної швидкої допомоги, «де розташоване місце поховання жертв чуми».

У повідомленні йдеться, що у разі удару росіян по цьому об'єкту українська сторона має намір поширити інформацію про виникнення в Одесі біологічної небезпеки з вини Росії. РФ стверджує, що постраждають сотні мирних мешканців.

Братчук наголосив, що все це є частиною інформаційно-психологічної операції росії, метою якої є нагнітання панічних настроїв серед українців.

«Ще одна мета – проведення ворогом інформаційно-психологічної операції та «інформаційне алібі» для застосування зброї масової поразки в Україні», – додав Братчук.

Нагадаємо, окупанти також розповсюджують фейки про спалах холери в Одесі та Миколаєві.

Раніше в ОВА повідомляли, що в Одесі зберігається загроза ракетних ударів з моря.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: