Україні в терміновому порядку потрібні системи протиракетної оборони – Зеленський

Читать на русском
Україна постійно повторює партнерам про важливість надання українській армії сучасної протиракетної зброї. Затягування з наданням систем ПРО не може мати ніяких виправдань.
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Україні в терміновому порядку потрібні системи протиракетної оборони й вона очікує від Заходу негайного позитивного рішення з цього питання. Російський ракетний терор повинен бути припинений.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 14 червня.

Зросла кількість постраждалих від падіння уламків ракети у Львівській областіВнаслідок падіння уламків російської ракети в Золочеві постраждали шестеро людей, їхній стан задовільний.

«Сьогодні нашій протиповітряній обороні вдалося «підрізати крила» російським ракетам. Частину ракет, які окупанти направили проти наших міст, вдалося збити. І це - врятовані життя. Це врятована інфраструктура. Але вдалося збити тільки частину. На жаль, є жертви, є руйнування. Сьогодні удар був по Львівській та Тернопільській областях» - повідомив він.

Зеленський зазначив, що Україна постійно повторює про важливість надання українській армії сучасної протиракетної зброї. Зараз Україна не має ПРО на достатньому рівні, тоді як потреба в цій зброї у неї найбільша. Затягування з наданням систем ПРО не може мати ніяких виправдань.

У Повітряних силах підтвердили збиття трьох ракет в центрі і на заході УкраїниУкраїнські військовослужбовці зенітно-ракетних підрозділів збили три ворожі ракети у центра та на заході країни, використовуючи, в тому числі ПЗРК.

«Перші запити на протиракетні системи ми зробили ще задовго до повномасштабного вторгнення. І на цьому тижні буде багато різних важливих переговорів - і не тільки з європейськими політиками, яким під силу надати Україні сучасні протиракетні системи. Навіть попри те, що сучасних ракет в росії з кожним днем війни все менше, потреба України в таких системах зберігається. Тому що в росії зберігається ще достатньо радянських типів ракет, які навіть ще небезпечніші. Вони в рази менш точні, а отже, в рази більше загрожують саме цивільним об'єктам і звичайним житловим будинкам» - додав президент.

Нагадаємо, 14 червня вдень у Львівській області спрацювало ППО, була збита російська ракета, уламки якої впали на цегельний завод.

Кілька крилатих ракет збили над Тернопільською областю: там за попередніми даними обійшлося без постраждалих.

Також українські військові збили російську ракету над Хмельницькою областю, її уламки впали в поле.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: