Справа плівок ОАСК: Верховний суд скасував покарання для антикорупційного судді

Читать на русском
Велика палата розглянула скаргу антикорупційного судді на рішення дисциплінарного органу, яким його покарали за рішення у скандальній справі.
Окружний адміністративний суд Києва

Велика палата Верховного суду скасувала покарання для слідчого судді Вищого антикорупційного суду Андрія Біцюка, якому оголосили попередження за рішення у справі плівок Окружного адміністративного суду Києва.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«За скаргою судді ВАКС Велика палата ВС постановила скасувати рішення Вищої ради правосуддя від 20 квітня 2021 року про залишення без змін рішення її першої дисциплінарної палати від 17 березня 2021 року щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності за дисциплінарний проступок судді ВАКС. Рішення скасоване як таке, що «не може вважатися законним і вмотивованим», – інформує суд.

Як відомо, ВРП оголосила Біцюку попередження в день розгляду клопотання про продовження слідства у справі плівок Вовка. Тоді ж суддя відмовив НАБУ і САП у клопотанні. Тож органи правопорядку повідомили про завершення слідства у справі голови та суддів Окружного адмінсуду Києва.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим. За версією слідства, Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також політичних еліт та бізнес-кіл. Зокрема, для цього голова ОАСК нібито використовував схему з подання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їхнім розглядом та з наперед визначеним результатом.

Крім того, зазначена організація намагалася захопити владу в Україні, отримавши контроль над Вищою радою правосуддя і Вищою кваліфікаційною комісією суддів. Для цього вони нібито ухвалювали рішення в інтересах деяких чиновників, а ті, своєю чергою, призначали до ВРП та ВККС підконтрольних ОАСК осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: