Чехія визнала геноцидом злочини російської армії в Україні

Читать на русском
Сенат Чехії визнав геноцидом українського народу злочини російської армії під час вторгнення до України.
Фото: Adamsov studio / Shutterstock

Сенат Чехії у середу, 11 травня, визнав геноцидом українського народу злочини російської армії під час вторгнення в Україну.

Про це повідомив посол України у Празі Євген Перебійніс у Twitter.

Рада заборонила символіку російських окупантівЗа заборону символіки російських окупантів сьогодні проголосували 354 народні обранці. Документ було прийнято у другому читанні.

«Чеський Сенат щойно визнав злочини, які російська армія вчиняє в Україні геноцидом українського народу. У прийнятій ухвалі також міститься підтримка подальшого надання Чехією Україні зброї та набуття Україною статусу кандидата на членство в ЄС», - написав він.

Чеські сенатори заявили, що росія в Україні грубо порушує міжнародне гуманітарне право та міжнародні конвенції.

Сенат засудив численні військові злочини, скоєні росією в українських містах, таких як Буча, Бородянка, Ірпінь та Маріуполь, що свідчать про терор проти населення, масові страти та депортації сотень тисяч людей.

Сенат засудив етнічно мотивовані злочини проти людства, які рф вчиняє системно та масштабно, заявляючи, що вони – прояв геноциду проти українського народу.

Нагадаємо, 10 травня Сейм Литви схвалив резолюцію, яка визнає дії рф в Україні геноцидом, а росію - державою-терористом.

До цього Канада, Латвія та Естонія визнали злочини росії геноцидом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: