Путіну байдуже: у Чехії відповіли на заклик Макрона «не принижувати росію»

Читать на русском
У Чехії вважають, що Макрон не дужне розуміється у ситуації, коли просить не принижувати росію, адже путіну байдуже, як його країну сприймають на Заході.
infopost.media

У Чехії вважають, що Макрон не дужне розуміється у ситуації, коли просить «не принижувати росію», адже путіну байдуже, як його країну сприймають на Заході.

Про це заявив глава МЗС Чехії Ян Ліпавський в етері Ceske Noviny.

«Росія – агресор, і ми не повинні брати до уваги ні приниження, ні не приниження. Макрон, напевно, не дуже добре розуміється на питанні, Путіну все одно, як Росію сприймають на Заході», – сказав він.

Ліпавський наголосив, що передача зброї в Україну підтримує безпеку Чехії щодо експансіоністських намірів рф.

Нагадаємо, Еммануель Макрон заявив, що зараз не потрібно принижувати росію, щоб можна було вивести її з ізоляції після закінчення війни в Україні.

Колишній глава британської служби розвідки МІ-6 Джон Соерс зазначив, що президент Франції Еммануель Макрон веде ризиковану гру щодо України. Його позиція щодо того, що «не можна принижувати росію» може призвести до передчасної угоди про припинення вогню, яка зафіксує військові успіхи росії в Україні. Внаслідок цього володимир путін може зважитися на нову військову агресію у майбутньому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: