Чехія займеться ремонтом пошкодженої військової техніки Збройних сил України

Читать на русском
Чеська промисловість обслуговуватиме техніку, яка потребує масштабних ремонтно-відновлювальних робіт
Танк Т-64БВ ЗСУВікіпедія

Міністерство оборони Чехії через агентство AMOS прийняло рішення надавати Україні допомогу по ремонту пошкодженої бронетехніки ЗСУ. Ремонтуватимуть техніку чеські підприємства оборонної промисловості в Чехії та Словаччині.

Про це повідомило Міноборони Чехії в Twitter.

«Чехія стала першою країною-партнером, до якої українська сторона офіційно звернулася з проханням про взаємну співпрацю між чеськими та українськими компаніями у сфері ремонту наземної техніки, яка повинна бути введена в експлуатацію або яка була пошкоджена в ході бойових дій» - розповіла Міністр оборони Чехії Яна Чернохова.

Перший контракт вже укладено, ним стане угода про ремонт танків ЗСУ Т-64. Також на чеських заводах можуть ремонтуватися колісні бронемашини - БТР і БРДМ. Для ремонту іншої техніки можуть залучатися інші чеські компанії.

Чеська промисловість обслуговуватиме техніку, яка потребує масштабних ремонтно-відновлювальних робіт. Дрібні несправності, незначні та середні пошкодження Україна в змозі ліквідувати власними силами.

Нагадаємо, раніше Чехія прийняла рішення надати Україні більш істотну військову допомогу. Країна відправила в Україну залізничний склад з кількома десятками основних бойових танків Т-72 і бойових машин піхоти. Ця техніка допоможе Збройним силам України захищатися від росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: