Російські війська в змозі наступати тільки на вузьких ділянках фронту – SW

Читать на русском
Надійшли дані про те, що російські окупанти змогли просунутися на південь від Святогірська і перетнути Сіверський Донець
Ілюстративне фото24 канал

Російські окупанти як і раніше залишаються дуже обмежені в напрямках свого наступу. Вони все ще прив'язані до доріг і можуть ефективно наступати тільки на вузьких ділянках фронту.

Про це повідомляє у своєму звіті за 10 червня Інститут вивчення війни США (ISW).

Російські окупанти хочуть знищити кожне місто на Донбасі – ЗеленськийУкраїнські військові активно протидіють планам росії знищити українські міста і роблять все, що можуть

Так, вивчивши дані за добу, аналітики заявили, що російські атаки як і раніше прив'язані до доріг і залишаються сконцентрованими на вузькому фронті. Російські війська все ще намагаються взяти під контроль Сєвєродонецьк, розгорнути наступ на Слов'янськ, а також перерізати трасу Бахмут-Лисичанськ.

Крім того, надійшли дані про те, що російські окупанти змогли просунутися на південь від Святогірська і перетнути Сіверський Донець в районі Святогірськ-Тетянівка. Однак підтверджень цих даних поки що немає.

Нагадаємо, згідно з даними Генерального штабу ЗСУ за 10 червня, ворог хоче відновити наступ на Слов'янськ, а також продовжує зміцнювати свої позиції на півдні України.

Також станом на вечір 10 червня у Сєвєродонецьку тривають бої, ворог без успіху намагається встановити повний контроль над містом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: