Російські окупанти хочуть знищити кожне місто на Донбасі – Зеленський

Читать на русском
Українські військові активно протидіють планам росії знищити українські міста і роблять все, що можуть
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Російські окупанти, схоже, поставили для себе мету - повністю знищити кожне місто на українському Донбасі.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за 10 червня.

«Тривають дуже жорстокі бої на Донбасі. Щодня повторюю ці назви: Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Бахмут, Слов'янськ, багато-багато інших... росія хоче розбити кожне місто Донбасу, кожне. І це не перебільшення. Як Волноваху, Маріуполь. Всі ці руїни в колись щасливих містах, чорні сліди від пожеж, воронки від вибухів - це і є все, що може дати Росія сусідам, Європі, світу» - сказав він.

В Україні можуть бути лише захисники Незалежності і ті, хто допомагає її захищати – ЗеленськийВ Україні є ті, хто служить і ті, хто забезпечує тих, хто служить. Одні захищають Батьківщину, інші платять податки

Президент додав, що 107 днів війни росії проти України - це найшвидший приклад повної деградації держави у всіх сенсах. Українські військові активно протидіють планам росії знищити українські міста і роблять все, що можуть.

«Українські військові роблять все, щоб зупинити наступальні дії окупантів. Наскільки це можливо. Наскільки вистачає важкої зброї, сучасної артилерії - всього того, що ми запитували та продовжуємо запитувати у наших партнерів» - запевнив президент.

Нагадаємо, за інформацією Генштабу ЗСУ за 10 червня, ворог хоче відновити наступ на Слов'янськ, а також продовжує зміцнювати свої позиції на півдні України.

За добу 9 червня рашисти обстріляли 23 населених пункти Луганської та Донецької областей. В результаті обстрілу Авдіївки та Костянтинівки в Донецькій області троє цивільних осіб загинули, ще одна людина отримала поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: