Російські пропагандисти поширюють фейк про «трудову мобілізацію» на Харківщині

Читать на русском
Пропаганда рф поширює фейк про трудову мобілізацію у місті Чугуїв на Харківщині. Пропагандисти посилаються на приказ, якого не існує.
Укрінформ

Пропаганда рф поширює фейк про трудову мобілізацію у місті Чугуїв на Харківщині. Пропагандисти посилаються на «приказ», якого не існує.

Про це повідомляє громадська організація «Харківський антикорупційний центр».

Кремлівська пропаганда продовжує поширювати фейки та маніпуляції в соціальних мережах.

«Активно кремлеботи працюють по Харківській області. Останнім часом у соціальних мережах активно поширювали інформацію про трудову мобілізацію в Чугуївському районі. В коментарі посилаються на відповідний «приказ». Причому сам документ або посилання на нього відсутнє», – йдеться в повідомленні.

Зауважують, що у «приказі» йдеться, що людей змушуватимуть рити окопи та зміцнювати бліндажі. За словами засновника Чугуївської правозахисної групи юриста Романа Лихачова, про жодну примусову трудову мобілізацію не йдеться. Щобільше, жодної інформації про те, що в Чугуєві когось примушували рити окопи також немає.

«Люди залучаються до виконання робіт комунальними підприємствами на основі трудових договорів – тобто йдеться про добровільні та оплачувані роботи та загалом створення додаткової можливості отримати заробіток в часи безробіття для мешканців і переселенців, які залишились без роботи», – додають у повідомленні.

Раніше також повідомляли, що російська пропаганда поширює дезінформацію про те, що європейці начебто не хочуть бачити Україну в ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: