Ключова тактична ціль окупантів, як і раніше, не змінилася – Зеленський

Читать на русском
Російські генерали не шкодують своїх солдатів, сприймають їх, як гарматне м'ясо і женуть вперед, на забій, бажаючи скоріше захопити Донбас
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Головна тактична ціль російських окупантів на цьому етапі війни, як і раніше, не змінилася. Росіяни продовжують всіма силами тиснути на Сєвєродонецьк, прагнучи завершити захоплення міста. Це коштує їм дуже великої крові.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 12 червня.

Російські окупанти хочуть знищити кожне місто на Донбасі – ЗеленськийУкраїнські військові активно протидіють планам росії знищити українські міста і роблять все, що можуть

«Ключова тактична ціль окупантів не змінилася. Вони тиснуть в Сєвєродонецьку, там йдуть дуже жорстокі бої буквально за кожен метр. А також тиснуть у напрямку на Лисичанськ, Бахмут, Слов'янськ тощо - сказав він.

Також, за словами Зеленського, росіяни пробують перекинути на Донбас резерви. Щоправда, якість цих резервів свідчить про те, що українську армію чекає зустріч з черговими загонами гарматного м'яса.

«Схоже, спробують кинути в бій слабо підготовлених строковиків і тих, кого зібрали шляхом прихованої мобілізації. Російські генерали розглядають своїх людей просто як гарматне м'ясо, яке їм потрібно, щоб забезпечити перевагу в кількості в кількості живої сили, в кількості військової техніки. І це означає лише одне: росія ще в червні може перетнути кордон в 40 тисяч своїх втрачених військових. У жодній іншій війні за багато десятиліть вони стільки не втрачали» - додав президент.

Нагадаємо, у неділю, 12 червня, тривали запеклі бої на території Сєвєродонецька. ЗСУ відбили черговий ворожий штурм на Слов'янськ.

За даними американських аналітиків, російські окупанти, як і раніше, залишаються дуже обмежені в напрямках свого наступу. Вони все ще прив'язані до доріг і можуть ефективно наступати тільки на вузьких ділянках фронту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: