Кулеба розповів, які цілі ставить перед собою Україна, щоб перемогти у війні

Читать на русском
Переговори з росією все одно рано чи пізно будуть. Але переговори проводитимуться на українських умовах
Дмитро КулебаFlickr

Україна за підсумками війни з росією повинна повернути всі окуповані рашистами території, а також отримати від росії репарації за руйнування і судити російських військових злочинців.

Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю нідерландському виданню NRC.

«Перемога - це звільнення окупованих територій, включаючи Крим і Донбас. Виплата репарацій. Засудження військових злочинців, які вчинили злочини проти людяності. Закріплення місця України в європейській інтеграції. Це чотири елементи, які для мене є невід'ємними складовими перемоги» - сказав він.

Відчуття катастрофи: як Володимир Путін шкодить власному військуДії Володимира Путіна призводять до провалів російської армії в Україні. Чому – в авторській колонці Дениса Поповича.

Кулеба визнав, що переговори з росією все одно рано чи пізно будуть, тому що будь-яка війна, так чи інакше, закінчується дипломатією. Але переговори будуть проводитися на українських умовах.

«Нам доведеться подолати багато емоцій після всіх злочинів, скоєних росією, але якщо є шанс покінчити з війною і звільнити окуповані території, ми готові сідати з росіянами за стіл переговорів» - додав він.

Нагадаємо, раніше Кулеба розповів, що Україна змінила свою «картину перемоги» у війні з росією. Якщо в перші місяці війни, перемогою б вважалося повернення російських військ на позиції до 24 лютого, то зараз Україна хоче повного звільнення територій від окупації.

В Офісі президента також пояснили, що пропозиції Україні піти на поступки росії щодо свого суверенітету приведуть тільки до затягування війни або нових конфліктів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: