Україна у якості кандидата в ЄС тільки посилить Європейський Союз – Зеленський

Читать на русском
Президент також різко розкритикував скептиків, які заявляють, що Україні не потрібно надавати статус кандидата в ЄС
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Надання Україні статусу кандидата в Європейський союз посилить не тільки Україну, але і всю Європу, весь ЄС загалом.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 11 червня.

«Сьогодні розпочався фінальний етап великого дипломатичного марафону, який має завершитися за півтора тижня. І ми насправді в цьому марафоні разом з Європейським Союзом – в одній команді, і цій команді належить виграти. Упевнений, вже скоро отримаємо відповідь щодо статусу кандидата для України... Я переконаний, що це рішення може посилити не тільки нашу державу, але і весь Євросоюз» - сказав він.

Європарламент рекомендував надати Україні статус кандидата на вступ до ЄСЄвропарламент рекомендував надати Україні статусу кандидата на вступ до Євросоюзу. Також євродепутати висловили позицію щодо зброї для України та спеціального трибуналу ООН.

Президент також різко розкритикував скептиків, які заявляють, що Україні не потрібно надавати статус кандидата в ЄС.

«І просто що ще має статися в Європі, щоб скептикам стало зрозуміло, що сам факт збереження України за межами Євросоюзу, Європейського об'єднання працює проти Європи? Наприклад, для російських окупантів все очевидно. Вони так і кажуть, коли знущаються з наших людей, що це нібито за те, що Україна пішла в Європу. А звідки ж тоді в Європі скептики?»- додав він.

Нагадаємо, Єврокомісія готова надати рекомендації країнам ЄС і завершити оцінку статусу кандидата нашої країни.

Дві країни виявляють найбільшу активність у питанні протидії наданню Україні кандидатського статусу в Європейському Союзі. Це Нідерланди та Данія.

При цьому, якщо Європейський союз не надасть Україні статус кандидата в члени ЄС, в самій Україні цей відмова буде сприйнята вкрай негативно. Це послабить позиції Євросоюзу, України, і посилить позиції росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: