Стефанішина розповіла, як Україна зреагує на ненадання статусу кандидата в ЄС

Читать на русском
Українці абсолютно втратять віру в Європу і в Європейський союз, як такий, а саме рішення не надати Україні статус кандидата буде сприйнято, як важка зрада
Ольга Стефанішинаkmu.gov.ua

Якщо Європейський союз не надасть Україні статус кандидата в члени ЄС, в самій Україні ця відмова буде сприйнята вкрай негативно. Це послабить позиції Євросоюзу, України, і посилить позиції росії.

Про це розповіла віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина 10 червня, повідомляє Європейська правда.

Якщо Україна не отримає статусу кандидата в ЄС, значить Європа намагається нас обдурити – КулебаДмитро Кулеба заявив, що якщо Україні не дадуть статусу кандидата на вступ до ЄС, то Європа намагається обдурити. І Україна це не проковтне.

«Для отримання будь-якого рішення, крім надання Україні статусу кандидата, ми можемо нічого не робити. Ми можемо сидіти склавши руки, заповнивши анкету і нічого не робити. Але до останньої хвилини, поки не закінчиться саміт, ми будемо боротися за це рішення, тому що воно важливе не тільки для України, але і всієї Європи» - сказала вона.

Які наслідки для Європи будуть у разі відмови Україні?

По-перше, це серйозно послабить позиції ЄС. Іншого такого історичного моменту, коли європейські парламенти та суспільство мобілізовані на підтримку України, у лідерів ЄС не буде. Українці абсолютно втратять віру в Європу і в Європейський союз, як такий, а саме рішення не надати Україні статус кандидата буде сприйнято, як важка зрада, резюмувала Стефанішина.

Нагадаємо, дві країни виявляють найбільшу активність у питанні протидії наданню Україні кандидатського статусу в Європейському Союзі. Це Нідерланди та Данія.

При цьому Європарламент рекомендував надати Україні статус кандидата на вступ до Євросоюзу. Також євродепутати висловили позицію щодо зброї для України та спеціального трибуналу ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: