Стефанішина розповіла, скільки країн ЄС виступають проти надання Україні статусу кандидата

Читать на русском
За словами Ольги Стефанішиної, сім країн ЄС пропонували Україні інший формат, а не статус кандидата. Основний опір іде від трьох країн.
Слово і діло

Сім країн Європейського Союзу пропонували надати Україні інший формат, а не статус кандидата на членство. Головний спротив іде від трьох держав.

Про це віцепрем'єр-міністр з євроінтеграції України Ольга Стефанішина сказала під час візиту до Брюсселя, передає DW.

Якщо Україна не отримає статусу кандидата в ЄС, значить Європа намагається нас обдурити – КулебаДмитро Кулеба заявив, що якщо Україні не дадуть статусу кандидата на вступ до ЄС, то Європа намагається обдурити. І Україна це не проковтне.

«У цілому приблизно сім країн Євросоюзу – це не східноєвропейські та не балтійські країни, як ви можете собі уявити, – висловлювали пропозиції щодо якогось іншого формату, пропонуючи екстракандидатство чи умовне кандидатство. Було дуже багато різних пропозицій, але, фактично, є три основні країни, які сьогодні не хочуть давати зелене світло для України», – сказала Стефанішина.

Що це за країни, віцепрем'єр не назвала: «Якщо ви не хочете, щоб рішення було прийняте 24 числа, то давайте я їх назву, і ми сидітимемо і обговорюватимемо».

При цьому вона впевнена, що 24 червня жоден із лідерів Євросоюзу не зможе сказати Україні «ні».

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україні не потрібні сурогати статусу кандидата на членство у Європейському союзі – це демонструє другосортне ставлення до країни.

Відмову України від альтернативи вступу до ЄС пояснював також президент Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: