Британія підтримує ідею міжнародного трибуналу над путіним – Трасс

Читать на русском
Велика Британія підтримує створення міжнародного трибуналу над путіним та іншими російськими лідерами за злочини в Україні.
Getty Images

Велика Британія відкрита для створення міжнародного кримінального трибуналу над президентом володимиром путіним та іншими російськими лідерами у зв'язку з війною в Україні.

Про це в інтерв'ю Times Radio заявила міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс, передає The Guardian.

Британський юрист розповів, за яких умов путін може опинитися на лаві підсуднихПутін може відмовитися на лаві підсудних, найімовірніше, після зміни режиму в росії. Водночас його легше звинуватити у злочині агресії, ніж довести воєнні злочини.

«Ми цілком ясно розуміємо, що путін і всі ті, хто стоїть за жахливими воєнними злочинами, які скоюються в Україні, повинні бути притягнуті до відповідальності, і ми дуже тісно співпрацюємо з міжнародним кримінальним судом», – сказала Трасс.

Вона нагадала, що Британія направила своїх спеціалістів до України, щоб допомогти зібрати докази злочинів росіян.

«Ми відкриті для ідеї трибуналу, нині ми її розглядаємо, але нам потрібен найефективніший спосіб судового переслідування тих людей, які вчинили ці жахливі воєнні злочини, включаючи ґвалтування, сексуальне насильство, невиборчі напади на цивільних осіб. Якщо трибунал допоможе це зробити, то Велика Британія безперечно розглядає можливість його підтримки», – заявила глава МЗС.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна пропонує створити спеціальний міжнародний трибунал для розслідування воєнних злочинів окупантів.

Раніше юрист розповів, як можна заарештувати володимира путіна за воєнні злочини в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: