Воєнні злочини росіян: до суду направлено першу справу про зґвалтування під час війни

Читать на русском
До суду направлено справу російського військового Михайла Романова, якого звинувачують у вбивстві мирного жителя та зґвалтуванні його дружини.

Правоохоронці направили до суду першу справу про зґвалтування під час війни. Судитимуть російського військового Михайла Романова з 239 полку 90-ї гвардійської танкової Вітебсько-Новгородської дивізії.

Про це повідомила генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова.

«Київська обласна прокуратура та СБУ в рамках розслідування цього ганебного воєнного злочину встановили, що в березні під час окупації Броварського району нелюд увірвався до будинку в одному із сіл і застрелив його господаря. П‘яний військовослужбовець разом із іншим окупантом, одразу ж після вбивства декілька разів зґвалтували його дружину. Вони погрожували жінці зброєю та насиллям навіть стосовно її дитини, яка була в цей час поруч», – написала Венедіктова.

Нагадаємо, раніше Чернігівська обласна прокуратура повідомила про підозру двом російським військовим, які на тимчасово захопленій території знущалися з цивільних і намагалися зґвалтувати неповнолітню.

Крім того, правоохоронці змогли ідентифікувати ще одного підозрюваного у насильстві над жінками у Київській області.

Тим часом, перший російський військовий вже отримав вирок за вбивство мирного жителя в Україні. Суд визнав Вадима Шишимаріна винним у порушенні законів та звичаїв війни та засудив його до довічного ув'язнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: