Венедіктова розповіла, скільки воєнних злочинів щодня вчиняється в Україні

Читать на русском
Російські окупанти щодня вчиняють в Україні 200-300 воєнних злочинів, повідомила Ірина Венедіктова.

Щодня в Україні вчиняється близько 200 – 300 воєнних злочинів.

Про це генпрокурор України Ірина Венедіктова повідомила на спільній пресконференції в Гаазі з прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом, передає «Укрінформ».

Провідні експерти та правознавці підтверджують, що росія вчиняє геноцид в Україні – CNNУ доповіді, підготовленій більш ніж 30 провідними вченими-правознавцями та експертами в галузі геноциду, стверджується, що росія порушила в Україні Конвенцію ООН про геноцид.

«Це жорстока війна. Ми не маємо доступу до окупованих територій, але я сподіваюся, що завдяки міжнародним колегам ми зможемо досягти справедливості», – зазначила вона.

В Офісі генпрокурора повідомили, що спільна слідча група (JIT) з розслідування воєнних злочинів росії, створена Україною, Литвою та Польщею, розширилася до 6 країн – приєдналися Латвія, Естонія та Словаччина.

«Це потужний крок нашого міжнародного юридичного фронту – розширення Спільної слідчої групи дасть нам нові можливості та ресурси для досягнення нашої головної мети – притягнення до відповідальності всіх, хто причетний до скоєння жахливих воєнних злочинів в Україні», – сказала Венедіктова.

Нагадаємо, за словами міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україні офіційно зареєстровано близько 20 тисяч воєнних злочинів, скоєних російськими військами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: