З початку війни в Україні зареєстровано понад 20 тисяч воєнних злочинів – МВС

Читать на русском
Зараз поліцейські, як і співробітники інших правоохоронних органів, працюють над фіксацією і розслідуванням воєнних злочинів, скоєних окупантами
Ілюстративне фотоАрмія Інформ

З початку повномасштабного вторгнення росії 24 лютого і по 24 травня включно в Україні офіційно зареєстровано близько 20 тисяч воєнних злочинів, скоєних російськими військами.

Про це розповів міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський в ефірі Національного телемарафону.

За його словами, зараз поліцейські, як і співробітники інших правоохоронних органів, працюють над фіксацією і розслідуванням воєнних злочинів, скоєних окупантами.

Попіл Бучі стукає в наші серцяПро те, чого намагалася добитися росія своїми звірствами на Київщині, і чому всі російські окупанти обов'язково мають покарати цей акт терору - у тексті Антона Коржа.

«На сьогодні зареєстровано понад 20 тисяч воєнних злочинів, з них понад 13 тис.500 злочинів зареєстровано саме слідчими. Ми співпрацюємо з іноземними прокурорами, об'єднаними слідчими групами та експертами, але основну частку роботи роблять саме українські правоохоронці. Власне вони й складають основні матеріали для передачі потім в міжнародні інстанції з метою притягнення російських злочинців до відповідальності» - розповів міністр.

Нагадаємо, раніше омбудсмен Людмила Денисова розповіла, що село Олександрівка Білозерського району Херсонської області стало другою Бучею в контексті звірств російських окупантів. Вони масово ґвалтують маленьких дітей.

Журналісти газети The New York Times провели розслідування, в ході якого отримали докази того, що російські десантники стратили мінімум вісім українців в Бучі 4 березня. Це є військовим злочином.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: