Військові злочини росії: Венедіктова повідомила, скільки встановили підозрюваних

Читать на русском
У скоєнні військових злочинів в Україні правоохоронці встановили особи 104 підозрюваних російських окупантів.
facebook.com/VenediktovaIryna

У скоєнні військових злочинів в Україні правоохоронці встановили особи 104 підозрюваних російських окупантів. Вісім справ уже передано до суду.

Про це повідомила Генеральний прокурор Ірина Венедіктова на зустрічі із незалежною міжнародною комісією ООН з розслідування злочинів в Україні.

Воєнні злочини росіян: до суду направлено першу справу про зґвалтування під час війниДо суду направлено справу російського військового Михайла Романова, якого звинувачують у вбивстві мирного жителя та зґвалтуванні його дружини.

«Результати наших розслідувань на сьогоднішній день: 104 підозрювані у військових злочинах та 8 справ переданих до суду, також маємо 3 вироки», – написала вона.

Під час зустрічі також обговорили масштаби незаконного переміщення людей, сексуальне насильство, обмеження свободи слова на захоплених територіях та дотримання прав військовополонених.

Нагадаємо, 31 травня завершився другий в Україні судовий процес над військовослужбовцями російської армії, яких підозрюють у порушенні законів війни. Солдатам Олександру Бобикіну та Олександру Іванову призначили 11 років 6 місяців позбавлення волі. Окупанти обстрілювали мирні райони Харківщини.

Першим засудженим російським військовим в Україні став Вадим Шишимарін. Солом'янський райсуд Києва визнав російського військового винним у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних із умисним убивством мирного жителя на Сумщині. Його засудили до довічного ув'язнення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: