Україна хоче купити в Ізраїлю систему ПРО «Залізний купол» – посол

Читать на русском
Український посол закликав Ізраїль нарешті продемонструвати, що підтримка України ведеться Ізраїлем не тільки на словах, а й на ділі
Система ПРО Залізний куполВікіпедія

Україна просить Ізраїль у якості військової допомоги продати їй систему протиракетної оборони ізраїльсько-американської розробки «Залізний купол». Система повинна допомогти захисту українських міст від російських артилерійських обстрілів.

Про це заявив 7 червня посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук на пресконференції в Тель-Авіві, повідомляє AP.

Під час свого виступу український посол закликав Ізраїль нарешті продемонструвати, що підтримка України ведеться Ізраїлем не тільки на словах, а й на ділі. Доказом стала б суттєва військова допомога - зокрема, Україна дуже зацікавлена в придбанні систем ПРО «Залізний купол». При цьому Корнійчук окремо підкреслив, що співавтор системи - Сполучені Штати - не заперечують проти такої угоди.

Нагадаємо, позиція Ізраїлю викликає багато питань; на словах Ізраїль підтримує Україну, проте на ділі блокує надання військової допомоги ЗСУ. Так, Ізраїль відхилив прохання Сполучених Штатів дозволити Берліну постачати Україні протитанкові ракети, вироблені в Німеччині за ізраїльськими технологіями та ліцензією.

При цьому в МЗС України запевняють, що Ізраїль буде підтримувати Україну кількома шляхами - він буде перешкоджати ухиленню росії від санкцій, які проти неї ввели, а також допоможе Україні в післявоєнному відновленні країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: