Розблокування українських портів: Лавров заявив, що росія готова дати «гарантії безпеки»

Читать на русском
Сергій Лавров сказав, що росія готова гарантувати безпеку маршрутів для експорту українського зерна, і навіть готова якось оформити гарантії.

Росія готова оформити «гарантії» того, що не скористається розмінуванням українських портів чи дозволом на виведення з них суден із зерном для досягнення цілей у своїй війні.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ росії Сергій Лавров у ході пресконференції з главою МЗС Туреччини, передають пропагандистські ЗМІ.

У МЗС розповіли, який перший крок має зробити рф для розблокування українських портівУ МЗС України заявили, що росія має відвести свій військово-морський флот та надати гарантії безпеки про ненапад на порти та комерційні конвої, щоб Україна змогла відновити експорт сільськогосподарської продукції.

«Про це вже говорив президент путін, він публічно сказав, що ми гарантуємо безпеку подібних маршрутів і гарантуємо, що, коли і якщо Україна піде на розмінування і дозволить виведення кораблів, ми не користуватимемося цією операцією на користь спеціальної військової операції», – сказав Лавров.

«Ми готові забезпечувати безпеку суден, які залишають українські порти та йдуть до проток, готові робити це у співпраці з турецькими нашими колегами», – додав він.

Нагадаємо, в МЗС заявили, що Україна відмовиться від будь-яких домовленостей щодо розблокування експорту українського зерна, якщо вони не враховуватимуть інтереси країни. Крім того, у відомстві вважають сумнівними гарантії ненападу на Одесу з боку росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: