США працюють над постачанням Україні протикорабельних ракет – Голос Америки

Читать на русском
Вашингтон планує і надалі бути світовим лідером у наданні Україні допомоги у сфері безпеки та оборони
Американська ПКР HarpoonRyan Fletcher

Сполучені Штати Америки та союзні держави ведуть роботу над тим, щоб якомога швидше передати Україні протикорабельні ракети. Ракети змусять російський флот триматися якомога далі від українських берегів.

Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на високопоставленого американського чиновника з Білого дому.

«Москва» затонула: як і чому загинув флагман російського Чорноморського флотуВтрата росіянами крейсера Москва – перша у світі з 1982 року втрата корабля першого класу у бойових умовах. Антон Корж аналізує, чому сталося неможливе і як слід розцінювати загибель флагманського корабля противника.

«Ми підтримуємо Україну і працюємо, щоб допомогти їй поліпшити її берегову оборону. В рамках цих зусиль ми надаємо Україні безпілотні судна берегової оборони. Ми також співпрацюємо з союзниками та партнерами з надання Україні протикорабельних ракет і систем. Ми щодня постійно спілкуємося з українцями з приводу їхніх потреб» - розповів він.

Джерело також зазначило, що США залишається найбільшим постачальником військової допомоги Україні. Вашингтон планує і надалі бути світовим лідером у наданні Україні допомоги у сфері безпеки та оборони.

Тим часом у Чорному морі українські військові мають успіхи - флот рф їм вдалося відкинути від українського берега більш ніж на 100 кілометрів.

Зокрема, знищення російського ракетного крейсера «Москва» українськими ракетами змусило російське командування бути обережнішим у своїх діях в акваторії Чорного моря.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: