Україна в новому пакеті військової допомоги попросила у США протикорабельні ракети – NYT

Читать на русском
Протикорабельні ракети будуть додані до нового пакету військової допомоги для України вартістю 800 млн доларів
Ілюстративне фотоinforesist.org

Українські високопоставлені чиновники кілька тижнів просили у Вашингтона надати Україні протикорабельні ракети для прикриття узбережжя від російських атак. Після потоплення Україною російського ракетного крейсера «Москва» США вирішили задовольнити це прохання.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на власні джерела серед американських чиновників.

«Москва» затонула: як і чому загинув флагман російського Чорноморського флотуВтрата росіянами крейсера Москва – перша у світі з 1982 року втрата корабля першого класу у бойових умовах. Антон Корж аналізує, чому сталося неможливе і як слід розцінювати загибель флагманського корабля противника.

Відзначається, що протикорабельні ракети будуть додані до нового пакету військової допомоги для України вартістю 800 млн доларів, який був анонсований Білим домом на цьому тижні.

Відомо також, що на зустрічі 14 квітня чиновники в Пентагоні видали військовим підрядникам завдання розробити додаткові пропозиції щодо додаткових поставок протикорабельних ракет для України або інших союзників Сполучених Штатів.

Раніше ми писали про те, що ввечері 13 квітня було завдано ракетний удар по російському крейсеру «Москва», який брав участь у захопленні острова Зміїний. Після удару на кораблі здетонував боєкомплект і почалася пожежа. Удар по крейсеру завдали українськими протикорабельними ракетами РК-360МЦ «Нептун».

Курсом крейсера «Москва». Колонка Леоніда ШвецяУ Росії після розпаду СРСР так і не відбулася фактична зміна еліт. У цьому сенсі зараз триває війна України з Радянським Союзом, який намагається помститися.

Попри всі спроби російських окупантів врятувати корабель, ввечері 14 квітня міноборони росії змушене було визнати, що ракетний крейсер «Москва» все ж таки пішов на дно. Корабель став найдорожчою бойовою здобиччю ЗСУ з моменту початку повномасштабного вторгнення росії.

15 квітня в Пентагоні заявили, що крейсер був уражений саме українськими протикорабельними ракетами. Таким чином, версія причин загибелі корабля, озвучена в міноборони росії, була повністю нівельована.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: