У Міноборони розповіли про успіхи ЗСУ в Чорному морі

Читать на русском
У Чорному морі українські військові мають успіхи - флот Росії їм вдалося відкинути від українського берега більш ніж на 100 кілометрів.

У Чорному морі українські військові мають успіхи - флот Росії їм вдалося відкинути від українського берега більш ніж на 100 кілометрів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

Для повернення контролю над північно-західною частиною Чорного моря окупанти вирішили змінити тактику. Для цього ворог розгорнув у Криму та Херсонській області берегові ракетні комплекси «Бал» та «Бастіон», а на острові Зміїний розгортає додаткові сили.

Українська ППО за добу ліквідувала дев'ять повітряних цілей російських окупантівНа південному напрямку зенітно-ракетні підрозділи ЗС ЗСУ збили ворожий літак невстановленого типу - імовірно, винищувач-бомбардувальник Су-34

Крім цього, є можливість висадки десанту на одеське узбережжя та загроза ракетних ударів по Україні. Окупанти почали частіше застосовувати застарілі протикорабельні ракети для обстрілу наземних об'єктів.

«Це свідчить про те, що росія використала значний обсяг сучасної ракетної зброї, і змушена застосовувати застарілі типи ракет, запасів яких достатньо для нанесення ударів по нашій території», - йдеться в повідомленні.

Близько 30 російських кораблів та підводних човнів продовжують блокувати судноплавство. Від початку повномасштабної війни росія завдала удару по 9 цивільних суднах, одне із яких затонуло. В результаті загинули двоє моряків.

Нагадаємо, 5 червня стало відомо про те, що в Чорному морі знаходяться п'ять кораблів росії з крилатими ракетами.

Також зазначимо, у суботу, 4 червня, близько 5 годин.30 хв на Одещині, пролунав вибух. Російські окупанти завдали ракетного удару. Ворожа ракета вдарила на території сільськогосподарського підприємства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: