Британія передасть Україні протикорабельні ракети, які посилять ВМС і берегову оборону

Читать на русском
Пристайко нагадав, що Україна і Британія підписали військових угод на загальну суму у 2 млрд доларів. Це чотири конкретні військові проєкти
Вадим Пристайкоradiosvoboda.org

Британія передасть Україні протикорабельні ракети для оснащення українських бойових кораблів. Ці ракети дозволять ВМС України протистояти російським кораблям у разі війни.

Про це заявив посол України в Британії Вадим Пристайко в інтерв'ю Радіо НВ.

«Британія шукає друзів, і Україна на цю роль в принципі підходить. Попри багаж проблем, які тягне дружба з нашою державою, а це перш за все протистояння з РФ, Британія готова до такого кроку» - заявив він.

Росія недооцінює українську армію: яка техніка знаходиться на озброєнні ЗСУЧи в змозі українська армія дати відсіч агресору? Розбиралися в тому, що мають Збройні Сили України для організації протидії ймовірному супротивнику

Пристайко нагадав, що Україна і Британія підписали військових угод на загальну суму у 2 млрд доларів. Це чотири конкретних військових проєкти - споруда в Шотландії двох кораблів, спорудження кораблів спочатку на британських, а потім на українських корабельнях, і ракетне озброєння.

«І це ракетне озброєння. Вперше наші Збройні сили отримають реальну зброю, ракети, які нам дозволять що-небудь протиставити Росії в Чорному та Азовському морях» - резюмував посол.

Нагадаємо, що Україна отримала понад 1000 тонн зброї та обладнання від партнерів. Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. На інфографіці «Слово і діло» ми зібрали, яку військову допомогу Україна отримала останнім часом і що обіцяють надати держави-партнери.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: