8 років колонії за $300 тисяч хабаря: суд залишив без змін вирок експосадовця

Читать на русском
Апеляційна інстанція залишила без задоволення скаргу сторони захисту на вирок колишньому очільнику державного інституту.
Орест Фурдичко

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін вирок колишньому директору Інституту агроекології та природокористування Національної академії аграрних наук Оресту Фурдичку, якому призначили 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна за отримання 300 тисяч доларів хабара.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Апеляційна палата ВАКС залишила без задоволення апеляційну скаргу сторони захисту, а вирок ВАКС без змін, яким колишнього директора Інституту агроекології та природокористування НААН України визнано винуватим у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за виділення під будівництво земельних ділянок, що належать Інституту, та засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна», – інформує прокуратура

Вказана ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Касаційного кримінального суду протягом трьох місяців з дня її постановлення. На виконання вироку Фурдичка взято під варту в залі суду.

Як відомо, антикорупційний суд визнав Фурдичка винним в одержанні неправомірної вигоди. Йому призначили покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 30 грудня 2017 року НАБУ і САП затримали директора Інституту агроекології Фурдичка. За версією сторони обвинувачення, він вимагав та отримав хабар від засновника компанії «Сател Україна» Віталія Верещинського за нерозірвання договору спільної діяльності із будівництва житлового комплексу на земельній ділянці Інституту.

На початку грудня, як йдеться в обвинувальному акті, у своєму службовому кабінеті Фурдичко озвучив Верещинському вимогу хабара в сумі $500 тис. за уникнення ризику розірвання договору з ініціативи Інституту та неперешкоджання виконанню умов договору. Фурдичко нібито сказав Верещинському, що вже знайшов інших забудовників і в разі відмови заплатити гроші договір буде розірвано на вимогу Інституту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: