ВАКС розгляне справу директора Інституту агроекології

Читать на русском
Антикорупційний суд призначив підготовче засідання у справі за обвинуваченням керівника науково-дослідної установи.
Орест Фурдичко

Суд призначив на 24 грудня підготовче засідання за обвинуваченням директора Інституту агроекології Інституту агроекології і природокористування НААН України Ореста Фурдичка у вимаганні $500 тисяч хабара та отриманні частини грошей.

Таке рішення 3 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і Діло».

Керівник Інституту агроекології та природокористування НААН України Орест Фурдичко звинувачується за ч. 4 ст. 368 КК України - в отриманні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, поєднаному з вимаганням. А саме, що він вимагав та отримав хабар у засновника компанії «Сател Україна» Віталія Верещинського за нерозірвання договору спільної діяльності із будівництва житлового комплексу на земельній ділянці Інституту.

На початку грудня, як йдеться в обвинувальному акті, у своєму службовому кабінеті Фурдичко озвучив Верещинському вимогу хабара в сумі $500 тис. за уникнення ризику розірвання договору з ініціативи Інституту, неперешкоджання виконанню умов договору. Фурдичко нібито сказав Верещинському, що вже знайшов інших забудовників і в разі відмови заплатити гроші договір буде розірвано на вимогу Інституту.

Нагадаємо, в суді зачитали офіційні обвинувачення Фурдичку. Раніше САП закрила підозру спільнику директора Інституту агроекології.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: