ВАКС засудив до 8 років тюрми з конфіскацією ексдиректора Інституту агроекології

Читать на русском
Антикорупційний суд ухвалив черговий обвинувальний вирок, визнавши винним керівника науково-дослідної установи.
Орест Фурдичко

Вищий антикорупційний суд визнав винним в одержанні і вимаганні неправомірної вигоди колишнього директора Інституту агроекології і природокористування НААН України Ореста Фурдичка, засудивши його до 8 років позбавленні волі з конфіскацією майна.

Таке рішення 30 липня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє прес-служба САП.

«Суд, зваживши на докази, що були зібрані в рамках досудового розслідування детективами НАБУ та прокурорами САП, визнав ексдиректора Інституту винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України та призначив покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права займати керівні посади, пов'язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими обов'язками строком на 3 роки та конфіскацією майна», – інформує прокуратура.

У САП зазначили, що вказаний вирок може бути оскаржений протягом 30 днів до апеляційної палати ВАКС.

Як відомо, 30 грудня 2017 року НАБУ і САП затримали директора Інституту агроекології Фурдичка. За версією сторони обвинувачення, він вимагав та отримав хабар від засновника компанії «Сател Україна» Віталія Верещинського за нерозірвання договору спільної діяльності із будівництва житлового комплексу на земельній ділянці Інституту.

На початку грудня, як йдеться в обвинувальному акті, у своєму службовому кабінеті Фурдичко озвучив Верещинському вимогу хабара в сумі $500 тис. за уникнення ризику розірвання договору з ініціативи Інституту та неперешкоджання виконанню умов договору. Фурдичко нібито сказав Верещинському, що вже знайшов інших забудовників і в разі відмови заплатити гроші договір буде розірвано на вимогу Інституту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: