10 років колонії: набрав чинності вирок ексзаступнику міністра Гримчаку

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура повідомила про набрання законної сили вироком, який оголосили колишньому заступнику глави Міністерства з питань тимчасово окупованих територій.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала для виконання вирок, який оголосили колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку. Його засудили до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Вирок колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку набрав законної сили. На сьогодні його скеровано для виконання. Нагадаємо, суд визнав вказану особу винуватою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 («шахрайство»); ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369; ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369 («підбурювання до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовим особам, що займають відповідальне та особливо відповідальне становище») Кримінального кодексу України та призначив покарання у виді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд визнав винуватим Гримчака і призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як встановив суд, Гримчак пообіцяв за гроші вирішити два питання представнику приватної компанії. Його посередником був помічник, рідний брат дружини Гримчака Ігор Овдієнко. Так, Гримчак під час розмови із вказаним представником дізнався, що той намагається вирішите одне питання в суді, а саме стягнення боргу з іншої фірми. Ексзаступник міністра нібито пообіцяв за 100 тисяч доларів вирішити це питання, звернувшись до ексзаступника генерального прокурора, щоб той повпливав на голову Касаційного цивільного суду, а той вплинув вже на суддів цього суду. Йдеться про Анжелу Стрижевську.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: