У ISW розповіли, про що свідчать успішні контратаки ЗСУ у Сєверодонецьку

Читать на русском
Контратаки ЗСУ у Сєверодонецьку привертатимуть більше уваги російських окупантів, це залишить уразливими їхні позиції на інших напрямках.

Успішні контратаки Збройних сил України у Сєвєродонецьку вказують на зниження бойової могутності російських військ в Україні.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW заявили, що українські сили 5 червня продовжували проводити локальні, але успішні контратаки проти російських позицій по всій Україні, зокрема відбили великі райони Сєверодонецька.

Російській армії знадобиться багато часу і сил для захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська – ISWІ то, це за умови, якщо українські війська взагалі дозволять російським окупантам досягти поставлених ними цілей - які вже безбожно зриваються за термінами

Аналітики вважають, що українські сили скористаються тим, що росія зосереджена на Сєвєродонецьку, щоби проводити контратаки на інших напрямках.

«Контрнаступальний тиск України, швидше за все, продовжить привертати увагу російських військ до Луганської області і, отже, залишить уразливі місця в оборонних зусиллях росії на Харківщині та вздовж південної осі. Здатність українських сил успішно контратакувати у Сєвєродонецьку, нинішньому пріоритетному районі операцій кремля, ще раз вказує на зниження бойової сили російських військ в Україні», – йдеться у звіті.

Нагадаємо, вчора голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що українська армія відкинула загарбників у Сєвєродонецьку і місто поділено навпіл.

На його думку, ЗСУ здатні відбити Сєвєродонецьк.

У британській розвідці заявили, що через контратаку ЗСУ у Сєвєродонецьку росія втратила наступальний порив.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: