Російській армії може не вистачити сил для захоплення Донецької області – ISW

Читать на русском
Армія рф зазнала втрат під час боїв у Сєвєродонецьку і на захоплення значної частини території Донецької області їй може просто не вистачити сил.

Російській армії після боїв і втрат у Сєвєродонецьку може не вистачити сил, щоб захопити значну територію Донецької області.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики констатували, що російські війська продовжують операцію із захоплення Сєверодонецька та Лисичанська. Після цього військове керівництво, швидше за все, оголосить про «звільнення» Луганської області, перш ніж перейти до наступу на Донеччині.

Генерал Годжес спрогнозував, коли ЗСУ перейдуть до контрнаступу на ДонбасіГенерал США Годжес вважає, що кульмінація боїв на Донбасі настане у серпні, а наприкінці літа або у вересні ЗСУ зможуть розпочати контрнаступ.

«Але у російських військ навряд чи буде достатньо сил, щоб захопити значну територію на Донеччині після подальших втрат навколо Сєверодонецька. Російські сили, очевидно, обмежені рельєфом місцевості на Донбасі і продовжать стикатися з проблемами при перетині річки Сіверський Донець, щоб завершити оточення Сєвєродонецьк-Лисичанськ і продовжити просування на захід від Лиману у напрямку Слов'янська через Райгородок», – йдеться у звіті.

В ISW також додали, що російське військове керівництво, як і раніше, має складнощі з формуванням достатньої кількості сил і підтримкою бойового духу мобілізованого особового складу.

Крім того, у росіян складнощі із встановленням контролю на нещодавно окупованих українських територіях: окупаційні адміністрації створені лише на папері та нездатні контролювати місцеве населення.

Нагадаємо, у британській розвідці повідомили, що під час боїв за Сєверодонецьк російські окупанти зазнали втрат, і військам потрібна хоча б коротка тактична пауза перед подальшими операціями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: