Російській армії знадобиться багато часу і сил для захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська – ISW

Читать на русском
І то, це за умови, якщо українські війська взагалі дозволять російським окупантам досягти поставлених ними цілей - які вже безбожно зриваються за термінами
Ілюстративне фотоFacebook

Збройні Сили України ведуть успішну оборону західного берега річки Сіверський Донець, а також ефективно, хоч і обережно, застосовують локальні контратаки в Сєвєродонецьку. Таким чином, поки що ЗСУ відбивають всі спроби окупантів оточити українські позиції в Луганській області.

Про це повідомляє у своєму звіті за підсумками 4 червня американський Інститут вивчення війни (ISW).

Відсутність наказу путіна припинити війну в Україні принижує весь світ – ЗеленськийЗ моменту початку війни 261 дитина загинула через російську агресію проти України. Але це тільки офіційна статистика

Згідно з даними офіційних осіб України, ЗСУ успішно контратакують противника в Сєвєродонецьку та ефективно перешкоджають просуванню рашистів на Лисичанськ. В Україні не згодні з прогнозом британської розвідки про те, що російські війська протягом двох тижнів зможуть захопити решту 10% Луганщини - українські війська мають достатньо підкріплень і техніки, щоб контратакувати та оборонятися, перемелюючи російські підрозділи. Цьому сприяє зайва віра росіян у свої успіхи, що коштує росіянам великих втрат від несподіваних українських атак.

В ISW зазначають, що за даними з російського боку, там панує певна зневіра і вже лунають голоси, що при такому підході до наступу російській армії не вистачить сил, щоб прорвати оборону ЗСУ в Лисичанську. Таким чином, на думку російських експертів, цю фазу наступу російська армія, виснажена лобовими атаками на ЗСУ, змушена буде закінчити, не домігшись успіху.

Російській армії може не вистачити сил для захоплення Донецької області – ISWАрмія рф зазнала втрат під час боїв у Сєвєродонецьку і на захоплення значної частини території Донецької області їй може просто не вистачити сил.

Крім того, українські війська створили потужну оборону по берегах річок, і спроби форсування водних перешкод коштуватимуть росіянам великої крові. Крім цього, російська армія так і не змогла забезпечити не те, що доступ, а загалом скільки-небудь ефективний контроль над двома ключовими автомобільними дорогами, які ведуть в Лисичанськ.

Нагадаємо, 2 червня Збройні Сили України здійснили низку локальних контратак у Сєвєродонецьку. З'явилася надія на те, що російських окупантів вдасться розгромити та викинути з міста.

3 червня російські окупанти намагалися захопити село Метьолкіне, розташоване в передмісті Сєвєродонецька Луганської області, але зазнали втрат і відступили. Того ж дня ЗСУ в ході локальних контратак відбили у російських окупантів приблизно 20 відсотків зайнятої території Сєвєродонецька в Луганській області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: