Через контратаку ЗСУ в Сєвєродонецьку росія втратила наступальний порив - британська розвідка

Читать на русском
Російські сили, задіяні в цьому районі, включають особовий склад, мобілізований із резерву очолюваних росією сепаратистських сил самопроголошеної ЛНР.

За останні 24 години українські сили зробили контратаки в Сєвєродонецьку на сході України. Згідно з даними британської розвідки, російські сили тепер, ймовірно, втратили оперативний імпульс у районі Сєвєродонецька.

Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії у Твітері.

«За останні 24 години українські сили провели контратаки в місті Сєвєродонецьк на сході України, що, ймовірно, звело нанівець оперативний імпульс російських сил, раніше набраний за рахунок концентрації бойових підрозділів та вогневої потужності», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається у звіті, російські сили, задіяні в цьому районі, включають особовий склад, мобілізований із резерву очолюваних росією сепаратистських сил самопроголошеної «ЛНР». Ці війська погано оснащені і навчені, і їм не вистачає важкої техніки порівняно з регулярними російськими частинами, вважає розвідка Британії.

Російській армії може не вистачити сил для захоплення Донецької області – ISWАрмія рф зазнала втрат під час боїв у Сєвєродонецьку і на захоплення значної частини території Донецької області їй може просто не вистачити сил.

При цьому, повідомляється, що використання проксі-піхоти для операцій із зачистки міст - це російська тактика, яка раніше застосовувалася в Сирії, де росія задіяла 5-й корпус сирійської армії для нападу на міські райони.

«Такий підхід, ймовірно, вказує на бажання обмежити втрати, завдані регулярним російським силам», - йдеться у звіті.

Нагадаємо, що російські окупаційні війська продовжують штурмувати Сєвєродонецьк, попри те, що несуть втрати, бої на вулицях міста тривають.

Раніше ми повідомляли, що ЗСУ відбивають всі спроби окупантів оточити українські позиції в Луганській області, застосовуючи локальні контратаки в Сєвєродонецьку.

Також у Генштабі зазначили, що на Сєверодонецькому напрямку окупанти, за підтримки артилерії, ведуть штурмові дії у місті Сєвєродонецьк, контролюють східну частину міста. Крім того, з метою захоплення панівних висот, противник намагається вести наступ у напрямку Ниркове – Миколаївка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: