Кожен повинен лобіювати постачання зброї Україні, це наближає перемогу – Зеленський

Читать на русском
Кожен і кожна на всіх рівнях повинні бути зараз лобістами постачання українській державі сучасної важкої зброї, сучасної артилерії. Всіх тих систем, які дійсно можуть прискорити перемогу України
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 31 травня, 97-го дня війни проти російських окупантів. Він розповів про конкретику щодо шостого пакета санкцій проти росії, а також закликав усіма силами прискорювати постачання необхідного озброєння Україні - це має наблизити перемогу над рашистами.

Основне зі звернення президента:

  • Щодо шостого пакета санкцій проти росії нарешті є конкретика. Євросоюз погодив санкції, і хоча їх затвердження і набуття чинності займе час, вже зрозумілі ключові елементи пакета і його напрямок. ЄС схвалив заборону російської нафти та значне обмеження її імпорту.
  • Фактично, це мінус десятки мільярдів євро для росії, які путінський режим не зможе направити на озброєння для своєї армії. Стратегічно - це поштовх до переходу Європи на відновлювану енергію, при цьому Росія залишається на узбіччі світової економіки.
  • Україна приступить до підготовки сьомого пакета санкцій відразу ж, як запрацює шостий. Агресору не можна давати розслабитися.
  • Україна ніколи не робитиме, як росія, яка кидає людей в пекло боїв лише тому, що в Москві побажали щось захопити за кілька днів або до зазначеної дати. Тому не варто вказувати ЗСУ, що і як їм робити. Ситуацію на фронті треба оцінювати комплексно.
  • Ситуація на Донецькому напрямку дуже складна. Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Курахове зараз в епіцентрі протистояння. У Сєвєродонецьку є хімічні виробництва, і росіяни бомблять їх спеціально - це безумство, але чого ще очікувати від рашистів.
  • На Херсонському напрямку є певні успіхи, як і просування в Харківській області. Збройні Сили України стримують тиск окупантів у Запорізькій області, ключовий напрямок - Гуляйполе та Оріхів.
  • Кожен і кожна на всіх рівнях повинні бути зараз лобістами постачання українській державі сучасної важкої зброї, сучасної артилерії. Всіх тих систем, які дійсно можуть прискорити перемогу України. Цей наратив повинен просуватися і звучати скрізь.
  • 215 учасників бойових дій відзначені державними нагородами, 17 з них - посмертно.

Нагадаємо, Європейська комісія ініціює впровадження спеціальних мит на російську нафту, які значно підвищать її ціну, якщо країни-члени Європейського союзу не досягнуть домовленості щодо термінів припинення постачання нафти з рф через трубопроводи. Ці постачання не потрапили під нафтове ембарго ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: