Президент Словаччини відвідала Бородянку та Ірпінь та зустрілася із Зеленським

Читать на русском
Президент Словаччини Зузана Чапутова 31 травня відвідала звільнені Бородянку та Ірпінь, виступила у Раді та зустрілася з президентом України.
t.me/V_Zelenskiy_official

Президент Словаччини Зузана Чапутова в рамках офіційного візиту в Україну відвідала звільнені від російської окупації Бородянку та Ірпінь, виступила у Раді та зустрілася з президентом України.

Як повідомив голова Київської обласної держадміністрації Олексій Кулеба у Telegram у вівторок, 31 травня, закордонні партнери були шоковані побаченим у Бородянці та Ірпені.

Прем'єр Словаччини вважає, що його країна буде наступною, якщо росія переможе УкраїнуПрем'єр Словаччини заявив, що його країна може стати наступною жертвою росії, якщо вона переможе в Україні. Він також розкритикував ЄС за надто сильну залежність від російських енергоносіїв.

«Мої очі та вуста будуть говорити про те, що я бачу, усій Європі. Ми надаватимемо як гуманітарну, так і військову допомогу надалі. Також приймаємо та прийматимемо українських біженців. Ми захоплюємось Україною, її хоробрістю та безстрашністю», – процитував Куліба слова Чапутової.

Також сьогодні відбулася зустріч президента Словаччини та президента України.

«Переговори були продуктивними. Ключовими темами наших переговорів було все те, що необхідно зробити для підтримки України та захисту нашої свободи від російської агресії. Насамперед, ми обговорили оборонну та економічну підтримку України, посилення санкцій проти росії», - розповів Володимир Зеленський на спільному брифінгу.

У ході візиту до України Чапутова також виступила у Верховній раді.

«Ми знаємо, що окупантів із вашої країни не виженуть наші пакети з ліками та продуктами. Ваші захисники потребують військової техніки та спорядження, тому ми допомагаємо і допомагатимемо і в цьому напрямку. Нещодавно це була система оборони С-300, розсувна техніка та боєприпаси, незабаром будуть гаубиці Zuzana. Про це ми також говоримо і з нашими партнерами та союзниками, що Україні потрібна не лише гуманітарна, а й військова допомога», – сказала вона у парламенті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна може отримати винищувачі МіГ-29 від Словаччини.

А західні ЗМІ писали, що ЄС може звільнити Угорщину та Словаччину від російського нафтового ембарго.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: