Дефолт все ближче: росія вчасно не погасила свій суверенний борг

Читать на русском
Росія не включила в оплату $1,9 млн відсотків, які накопичилися за пільговий період, запустивши кредитні дефолтні свопи.

Країна-агресор росія порушила умови виплати свого суверенного боргу, не погасивши вчасно відсотки за кредитом.

Про це повідомляє Business Insider.

«Комітет з визначення кредитних деривативів встановив, що росія запустила подію «неспроможності виплати», порушивши умови погашення суверенного боргу», - йдеться у матеріалі.

Перший за століття зовнішній дефолт: що він означатиме для рф та чому у Кремлі його заперечуютьЩо означатиме дефолт для росії та чи вплине він на пересічних росіян, читайте у матеріалі Слово і діло.

Як зазначається, на початку квітня росія заплатила $649 млн своїм кредиторам. Спершу країна-агресор намагалася зробити виплати у рублях на тлі західних санкцій через вторгнення в Україну, але незадовго до завершення місячного пільгового періоду все-таки зробила оплату у доларах, як було передбачено умовами кредитної угоди.

«Однак росія не включила $1,9 млн відсотків, які накопичилися за пільговий період, запустивши кредитні дефолтні свопи, які можуть призвести до виплати аж до $3,2 млрд боргу», - стверджує видання.

Нагадаємо, що виплати за російськими державними облігаціями не надійшли на рахунки іноземних інвесторів станом на вечір п'ятниці, 27 травня. Якщо протягом 30 днів гроші не надійдуть на рахунки, за російськими закордонними зобов'язаннями буде оголошено дефолт.

Варто зазначити, що дефолт за зовнішніми зобов'язаннями став загрожувати росії через рішення США не продовжувати ліцензію, що дозволяла Москві платити за своїм держборгом у доларах попри санкції. Вона закінчилася 25 травня. Таке рішення США значно наближає росію до дефолту.

Водночас, у Білому домі вважають, що потенційний дефолт росії матиме мінімальний вплив на американську та світову економіку.

Після цього в держдумі росії заявили, що обслуговуватимуть свій зовнішній борг у рублях.

Раніше росія вже уникла дефолту, в останній момент заплативши по двох облігаціях у доларах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: