США відібрали у росії можливість обслуговувати держборг у доларах

Читать на русском
Дефолт для росії стає все ближчою та відчутною перспективою після рішення, яке прийнято Мінфіном США
Ілюстративне фотоminfin.com.ua

США прийняли рішення відмовити росії у продовженні ключової фінансової ліцензії, яка закінчується 25 травня. Ця ліцензія дозволяла росії проводити виплати за облігаціями свого державного боргу американським власникам у доларах. Таке рішення США значно наближає росію до дефолту.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Перший за століття зовнішній дефолт: що він означатиме для рф та чому у Кремлі його заперечуютьЩо означатиме дефолт для росії та чи вплине він на пересічних росіян, читайте у матеріалі Слово і діло.

24 травня Міністерство фінансів США заявило, що продовжувати ліцензію для росії не планується. Термін дії ліцензії закінчується вранці 25 травня (за російським часом). Ліцензія мала для росії, яка потрапила під масштабні санкції, дуже велику важливість - вона дозволяла кремлю здійснювати платежі за своїм суверенним боргом громадянам США.

Тепер, коли ця ліцензія не продовжується, росія не зможе виплачувати за держборгом відсотки та основну суму, що в підсумку призведе її до дефолту.

Нагадаємо, що в травні росія вже встигла уникнути дефолту, який міг настати 4 травня. Інвестори почали отримувати російські доларові платежі за двома облігаціями з терміном погашення у 2022 і 2042 роках.

Проте глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен вважає, що національний дефолт в росії – це всього лише питання часу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: