Наближається дефолт: виплати за облігаціями рф не дійшли до інвесторів

Читать на русском
США раніше відмовили росії у продовженні ключової фінансової ліцензії. Ця ліцензія дозволяла росії проводити виплати за облігаціями свого державного боргу американським власникам у доларах. Таке рішення США значно наближає росію до дефолту.
forbes.ua

Виплати за російськими державними облігаціями не надійшли на рахунки іноземних інвесторів станом на вечір п'ятниці, 27 травня.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Зазначається, що 27 травня було терміном здійснення виплат за облігаціями росія-2026 та росія-2036 (відповідно 71,25 мільйона доларів та 26,5 мільйона євро).

Як пише агентство, якщо протягом 30 днів гроші не надійдуть на рахунки, за російськими закордонними зобов'язаннями буде оголошено дефолт.

У російській економіці розпочався катастрофічний спад – фінансовий експертЗа словами фінансового експерта, у російській економіці відбуваються такі речі – різке падіння доходів, різке падіння економічної активності та пов'язане з цим різке падіння імпорту.

Національний розрахунковий депозитарій, куди Мінфін країни-агресора перерахував гроші за виплатами на 27 травня, заявив увечері в п'ятницю, що кошти на здійснення виплат було знято з рахунку.

При цьому, Мінфін росії вважає, що виконав свої зобов'язання, перерахувавши гроші до НРД.

Як пише Bloomberg, саме НРД є зареєстрованим власником облігацій, що «може підтримати аргумент росії, що вона уникла дефолту, навіть якщо гроші не було відправлено на рахунки окремих інвесторів».

Варто зазначити, що дефолт за зовнішніми зобов'язаннями став загрожувати росії через рішення США не продовжувати ліцензію, що дозволяла Москві платити за своїм держборгом у доларах попри санкції. Вона закінчилася 25 травня. Таке рішення США значно наближає росію до дефолту.

Нагадаємо, у Білому домі вважають, що потенційний дефолт росії матиме мінімальний вплив на американську та світову економіку.

Після цього в держдумі росії заявили, що обслуговуватимуть свій зовнішній борг у рублях.

Раніше росія вже уникла дефолту, в останній момент заплативши по двох облігаціях у доларах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: