У Росії збираються судитися, якщо Захід оголосить дефолт за євробондами

Читать на русском
У росії кажуть, що західні країни намагаються завдати шкоди їхньому іміджу. Якщо Захід оголосить дефолт по євробондах, росія подаватиме до суду.

Російська влада судитиметься, якщо країни Заходу оголосять росії дефолт через відсутність виплат за єврооблігаціями у валюті.

Про це в інтерв'ю виданню «Известия» заявив міністр фінансів рф Антон Силуанов.

Милованов розповів, що не так з курсом російського рубляРадник Офісу президента України Тимофій Милованов розповів, що не так з курсом російського рубля.

Нагадаємо, минулого тижня росія вперше розплатилася за євробондами у рублях. «Чи зможуть вони конвертувати рублеві кошти в іноземну валюту? Зможуть, але наша позиція – це може бути зроблено після того, як буде забезпечено розморожування валютних рахунків росії. Якщо ведеться економічна та фінансова війна проти нашої країни, ми змушені реагувати, тим не менш виконуючи всі свої зобов'язання», – сказав Силуанов.

Він заявив, що «західні країни намагаються завдати шкоди іміджу росії, а дефолт – це удар по іміджу країни як надійного позичальника».

«Звичайно, ми судитимемося, тому що ми зробили всі необхідні дії для того, щоб інвестори отримали свої виплати. Ми будемо пред'являти в суді наші платіжки, які підтверджують наші намагання заплатити євробондами як у валюті, так і в рублях», – додав він.

Нагадаємо, раніше міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings знизило рейтинги росії в іноземній валюті до «вибіркового дефолту».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: