ЗСУ здійснили пробні контратаки в Сєвєродонецьку та взяли в полон кількох окупантів

Читать на русском
Згідно зі словами Гайдая, наразі окуповано близько 80% обласного центру, включаючи східні квартали міста.

Збройні сили України у середу, 1 червня, здійснили пробні контратаки в Сєвєродонецьку та взяли в полон шістьох російських окупантів.

Про це керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Фейсбуці.

«Не ставте хрест на Сєвєродонецьку! ЗСУ здійснили пробні контратаки, взяли в полон шістьох бойовиків», - заявив очільник області.

Росіяни контролюють більшу частину Сєверодонецька – ОВАЗа інформацією чиновника, бійці ЗСУ спокійно ведуть оборону на тих позиціях, які посідають.

Згідно зі словами Гайдая, наразі окуповано близько 80% обласного центру, включаючи східні квартали міста. Вуличні бої досі тривають.

«На деяких вулицях наші захисники мають успіх, проведено пробні контратаки, в полоні шестеро рашистів. Чекаємо на відомості, які можуть нам допомогти відбити орків за межі міста», - зазначив керівник ОВА.

При цьому, він запевнив, що за Сєвєродонецьк будуть битися до кінця.

«Під обстрілами - вся вільна Луганщина. Нам вдається завозити гумвантажі до багатьох населених пунктів, і навіть - евакуювати людей», - додав Гайдай.

Згідно з його словами, Лисичанськ повністю перебуває під українським контролем.

«Це вигідна у військовому плані позиція. Розташування міста на височині дає багато можливостей. Оборона міста потужна», - зазначив керівник області.

Раніше у Генштабі повідомили, що війська росії зайняли східні квартали Сєверодонецька. Окрім цього, ворог намагався атакувати низку сіл на Донеччині.

Нагадаємо, що у вівторок, 31 травня, війська росії здійснили авіаудар по Сєверодонецьку - вони влучили в цистерну з азотною кислотою, над містом піднялася отруйна хмара.

Окрім цього, як вважають у британській розвідці, якщо окупанти захоплять Сєвєродонецьк, то їхніми наступними цілями можуть стати Краматорськ та траса М04 Дніпро – Донецьк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: