Російська армія закріплюється в Лимані та на околицях Сєвєродонецька – Генштаб

Читать на русском
Армія рф закріплюється в Лимані і проводить перегрупування для наступу на Слов'янськ. Окупанти також закріплюються на північно-східній та південно-східній околицях Сєвєродонецька.

Російські війська продовжують наступальні дії Сході. Окупанти закріплюються у населеному пункті Лиман у Донецькій області на північно-східній та південно-східній околицях Сєвєродонецька у Луганській області.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямах ситуація без істотних змін.

На Сіверському напрямку ворог завдав авіаційних ударів по об'єктах на території Сумської області в районах населених пунктів Запсілля, Миропілля та артилерійський обстріл поблизу Кіндратівки.

Арестович та Аваков озвучили можливі реальні цифри російських втрат в УкраїніКоли Україна отримає далекобійну зброю, втрати росії зростуть ще сильніше і ймовірний варіант, при якому російські солдати взагалі відмовляться наступати

На Харківському напрямку противник обстріляв райони на північ і північний схід від Харкова, а також населених пунктів Руські Тишки, Черкаські Тишки, Руська Лозова, Питомник, Борщова та Перемога.

На Слов'янському напрямку угруповання ворога проводить перегрупування військ для відновлення наступу у напрямках Ізюм – Барвінкове, Ізюм – Слов'янськ. Для авіаційної підтримки підрозділів у районі на північ від міста Ізюм противник утримує в готовності до застосування до вертолітної ескадрильї Ка-52.

«У рамках логістичного забезпечення та доукомплектування підрозділів, які зазнали втрат, ворог перемістив до тимчасово зайнятих населених пунктів понад 250 одиниць озброєння і військової техніки. З метою підвищення оперативності перекидання військ та техніки противник відновив залізничний міст у районі міста Куп’янськ», – повідомили у Генштабі.

На Донецькому напрямку основні зусилля окупантів зосереджені на наступі з метою оточення наших військ у районах Лисичанськ, Сєвєродонецьк та блокування основних логістичних шляхів.

На Лиманському напрямку ворог закріплюється в населеному пункті Лиман, проводить перегрупування для наступу на Слов'янськ.

На Сєвєродонецькому напрямку противник закріплюється на північно-східній та південно-східній околицях міста Сєверодонецька. Для посилення угруповання військ перекинув із території росії у певні райони боєприпаси та техніку.

На Бахмутському напрямку окупанти перегруповуються для подальшого наступу на напрямок Олександропілля – Камишеваха.

На Курахівському та Новопавлівському напрямах противник активних бойових дій не вів. Здійснює вогневе ураження наших військ, зокрема, залучає оперативно-тактичну та армійську авіацію.

На Запорізькому напрямку окупанти посилили угруповання за рахунок переміщення з району міста Мелітополь у напрямку населеного пункту Василівка до 120 одиниць озброєння та військової техніки.

На Южнобузькому напрямку противник продовжує зосереджувати основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів, сковування дій наших військ та запобігання перекидання резервів Сил оборони на інші напрямки.

Російські війська штурмують Сєвєродонецьк, але навряд чи зможуть швидко його взяти – ISWРосійські солдати штурмують Сєвєродонецьк, але з тактикою міського бою у російської армії все дуже погано, тому швидко місто не впаде

Для поповнення втрат окупанти переміщують з території росії та тимчасово окупованого Криму зняту зі зберігання військову техніку.

На Миколаївському напрямку з метою проведення наступальних дій щодо повернення втрачених позицій противник перекинув окремі підрозділи на певні напрямки.

На Криворізькому напрямку ворог продовжує артилерійські обстріли позицій наших військ та веде контрбатарейну боротьбу.

Минулої доби на Донецькому та Луганському напрямках відбито 14 атак ворога, знищено 2 артилерійські системи, 11 одиниць бойової броньованої техніки та 10 ворожих автомобілів. Підрозділи протиповітряної оборони збили дві крилаті ракети та три БПЛА типу «Куб».

Українська авіація також завдала повітряного удару по підрозділах окупантів у районі населеного пункту Довгеньке.

Нагадаємо, раніше в Генштабі повідомляли, що Збройні сили України розпочали наступ у Херсонській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: