РФ сконцентрувалася на захопленні Сєвєродонецька замість того, щоб утримувати стратегічно важливу Херсонщину – ISW

Читать на русском
Росія неправильно розставила пріоритети у цій війні – її війська зосередилися на захопленні Сєвєродонецька, яке матиме більш символічне значення, тоді як ЗСУ розпочали контрнаступ у критично важливій Херсонській області.

Росія сконцентрувалася на захопленні Сєвєродонецька та Донбасу загалом, що принесе їй більше символічну вигоду, у той час як це створює вразливі місця у життєво важливій для неї Херсонській області, де вже йде контрнаступ українських сил.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначили, що Херсон є критично важливою територією, оскільки це єдина область України, де російські сили утримують позиції на західному березі Дніпра.

Контратака ЗСУ у Херсонській області зриває плани росії щодо створення оборони та контролю над регіоном – ISWКонтрнаступ ЗСУ у Херсонській області завадить російським військам окопатися та зміцнити контроль над регіоном.

«Якщо росія зможе зберегти сильний плацдарм у Херсоні, коли бойові дії припиняться, вона матиме дуже сильну позицію, з якої можна буде розпочати вторгнення в майбутньому. З іншого боку, якщо Україна поверне Херсон, вона буде набагато сильнішою, щоб захистити себе від майбутнього нападу росії. Цей стратегічний розрахунок у принципі має призвести до того, що росія виділить достатню бойову міць для утримання Херсона. Але президент володимир путін натомість вирішив зосередити всі сили та ресурси, які можна зібрати, у відчайдушній та кривавій спробі захопити райони східної України, які принесуть йому в основному символічні вигоди», – йдеться у звіті.

В ISW підкреслили, що українське військове керівництво не стало відповідати розстановці пріоритетів путіна: Київ не став кидати всі ресурси на захист Сєвєродонецька, а вирішив заощаджувати їх і зосередитись на поверненні критично важливої території.

Нагадаємо, 28 травня в Генштабі повідомили, що внаслідок наступу українських військ у Херсонській області російські окупанти зазнали втрат і зайняли оборону на невигідних рубежах.

У той же час станом на сьогодні російська армія вже намагається закріпитися в центрі Сєвєродонецька.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: