Частина міста контролюється армією рф: Гайдай розповів про ситуацію в Сєвєродонецьку

Читать на русском
Частину Сєвєродонецька контролюють російські військові. Окупанти планують операцію із зачистки території навколишніх сіл.

Частина Сєвєродонецька вже контролюється російською армією, проте вільно просуватися містом вона не може – Збройні сили України дають відсіч.

Про це в ефірі телемарафону розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Ситуація в Сєвєродонецьку: російські окупанти рвуться в глибину міста, йдуть важкі боїМешканців Сєвєродонецька закликають у жодному разі не виходити на вулицю, а залишатися в укриттях, щоб не стати жертвами вуличних боїв і обстрілів

«Ситуація у нас залишається надзвичайно складною. У Сєвєродонецьку, на жаль, частина міста вже контролюється російською армією. Вони ще кілька днів тому звітували, що захопили все місто – це не так: там є наші хлопці, вони дають їм відсіч, тобто просуватися там вільно вони не можуть. Зараз росіяни планують операцію із зачистки територій навколо Сєверодонецька: запускають туди орієнтовно батальйон солдатів, які пройдуть по навколишніх селах. Підтягують техніку такого класу як «Сонцепек», – повідомив Гайдай.

Він уточнив, що трасу Лисичанськ – Бахмут російські військові не контролюють, але обстрілюють.

Наразі, за словами Гайдая, у Сєвєродонецьку залишається орієнтовно 15 тисяч населення, а до повномасштабної війни в облцентрі проживало понад 120 тисяч осіб.

Також голова ОВА повідомив про ситуацію в інших містах Луганської області. Так, у Лисичанську за добу загинули двоє людей та ще троє були поранені. «Ми не знаємо, скільки жертв за останні два дні серед цивільного населення в тих районах Сєвєродонецька, до яких увійшли бойовики. Напевно, багато хто із нас з обуренням передивлявся відео, де їх радо зустрічають місцеві. Здебільшого, це постановочні сцени. Тисячі, які залишилися в місті, бояться помсти або розправи без причин, як то було в Бучі», – сказав він.

Минулої доби у Сєвєродонецьку пошкоджено 12 будинків, у Лисичанську – 12 та заклад громадського харчування, у Гірському – 9 та дитячий садок, у Тошківці – мінімум 6, у Нирково, Вікторівці, Миколаївці – всього 6.

Нагадаємо, вчора у Сєвєродонецьку російські військові обстріляли евакуаційний транспорт, внаслідок чого загинув французький журналіст. Евакуацію населення офіційно зупинено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: