Армія рф на околицях Сєвєродонецька: йдуть бої, поранені цивільні та волонтери

Читать на русском
Біля Сєверодонецька точаться важкі бої. За добу загинули двоє цивільних, ще п'ятеро поранені. Крім того, поранення отримали двоє волонтерів.
facebook.com/odalug

Російська армія увійшла на північно-східну та південно-східну околиці Сєверодонецька. Ситуація дуже важка, триває бої.

Про це розповів голова Луганської обласної воєнної адміністрації Сергій Гайдай.

«Важкі бої за Сєвєродонецьк та Лисичанськ. Ворог задіяв все можливе озброєння, застосовує авіацію. Втім, наші військові міцно тримають оборону, аби не допустити ворога вглиб країни. Російськими снарядами вбито двох сєвєродончан, ще п’ятеро поранені. Більшість із них – жителі одного кварталу у старому районі міста. Вони готували їжу у дворі, коли раптом розпочався обстріл. Важких травм зазнали двоє мешканців Сиротиного. Всі поранені отримали домедичну допомогу і вже перебувають в лікарнях Донеччини», – повідомив Гайдай.

Протягом вчорашнього дня, 29 травня, у Сєвєродонецьку було зруйновано щонайменше 12 будинків, у Лисичанську – 18, у Врубівці – 10 та будівля культури, у Золотому – три, у Нирковому, Миколаївці, Вікторівці – по два.

Крім того, в ефірі телемарафону Гайдай розповів, що у Сєвєродонецьку було розстріляно машину з двома волонтерами – вони отримали поранення. Також зникли троє лікарів, їхній автомобіль пошкоджений, зв'язку з ними немає.

Нагадаємо, 28 травня Гайдай повідомляв, що окупанти зазнали значних втрат і були змушені відступити в районі Сєверодонецька, а також населених пунктів Тошківка та Осколонівка.

В ISW вважають, що російські війська навряд чи зможуть швидко захопити Сєвєродонецьк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: