Російська армія закріплюється у центрі Сєвєродонецька – зведення Генштабу

Читать на русском
Війська Росії закріплюються в Сєвєродонецьку. На Лиманському напрямі окупанти перегрупувалися і ведуть наступ.

Російська армія веде штурмові дії у північних, південних та східних районах міста Сєвєродонецьк та окремими підрозділами досягла успіху – закріплюється у центрі міста.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання щодо посилення охорони ділянки українсько-білоруського кордону у Брестській та Гомельській областях.

На Сіверському напрямку підрозділи супротивника проводять інженерне обладнання позицій у районах деяких населених пунктів Брянської області на відстані близько 3 км від кордону України.

Окупанти завдали авіаудару з літаків Су-35 по Білопіллю Сумської області та обстріляли з артилерії район населеного пункту Середина-Буда.

На Слобожанському напрямі ворог основні зусилля продовжував зосереджуватись на утриманні зайнятих позицій та веденні розвідки.

На Харківському напрямку ворог обстрілював із ствольної та реактивної артилерії населені пункти Олександрівка, Слатине та Циркуни. Завдав ударів гелікоптерами армійської авіації в районах населених пунктів Веселе та Тернове.

Голова ГУР розповів, коли настане переломний момент у війні з росією та чим вона закінчитьсяКоли буде переломний момент у війні України з росією, коли завершиться активна фаза війни, що буде до кінця 2022 року - розповів начальник ГУР Буданов.

На Слов'янському напрямку противник провів перегрупування військ. Внаслідок втрат у районі Довгенького відвів окремі підрозділи на відновлення до міста Ізюм. З метою посилення охорони та оборони логістичних маршрутів посилив угруповання у населеному пункті Куп'янськ за рахунок переміщення батальйонної тактичної групи.

На Донецькому напрямку підрозділи агресора за підтримки авіації основні зусилля зосереджують на наступальних діях.

Росіяни провели ремонт залізничного мостового переходу в районі населеного пункту Куп'янськ для відновлення логістичного постачання залізничної гілки Куп'янськ – Лиман.

На Лиманському напрямі ворог посилив підрозділи та перегрупував їх. За підтримки вертольотів Ка-52 веде наступ у напрямку Лиман – Старий Караван, бойові дії продовжуються.

На Бахмутському напрямку противник намагається витіснити підрозділи наших військ із позицій у районах Білогорівки та Врубівки. Застосував штурмову та армійську авіацію в районах населених пунктів Камишеваха, Берестове та Нирково.

На Запорізькому напрямку ворог проводив інженерні роботи щодо вдосконалення фортифікацій другої лінії оборони. Передислокував у район населеного пункту Василівка до танкового батальйону Т-62 та до мотострілецького батальйону.

На Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямках супротивник утримує зайняті позиції, завдає вогневого ураження з мінометів та ствольної артилерії.

На Южнобузькому напрямі ворог основні зусилля зосереджується на утриманні зайнятих позицій та створенні додаткових рубежів оборони.

У Генштабі розповіли, що у Чорному морі штормом зірвало з якоря дві ворожі морські міни. Одну забрало до берегів Одеської області, де її знешкодили фахівці, другу підірвали прямо в море.

Минулої доби на Донецькому та Луганському напрямках відбито 9 атак ворога, знищено два танки, 13 артилерійських систем, 8 бойових броньованих машин і 6 ворожих автомобілів. На півдні, в Херсонській та Миколаївській областях, втрати російських окупантів, крім військової техніки, склали близько 70 осіб.

Нагадаємо, як сказав президент Володимир Зеленський, у ході війни з росією щодня гинуть від 60 до 100 українських військових, ще близько півтисячі зазнають поранень.

У британській розвідці заявили, що у разі захоплення Сєвєродонецька наступними цілями російської армії можуть стати Краматорськ та траса М04 Дніпро – Донецьк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: